Vrijwillig conditioneel beter worden op De Klimop!

Vorig schooljaar zijn we gestart met een traject rondom het bewegend leren in de klas en het worden van een fitte school.

Dit schooljaar wordt dit uiteraard doorgezet en worden er nieuwe initiatieven opgezet om te bereiken dat de kinderen gedurende de dag veel in beweging zijn.
Een van de initiatieven die dit schooljaar nieuw is, is een eigen versie op ‘the daily mile’.

In de Verlengde Schooldag is er de mogelijkheid om eens per week onder begeleiding van onze gymjuf te gaan hardlopen.
Om 14:00 uur maken de kinderen zich klaar en gedurende een aantal kilometer zijn zij gezamenlijk bezig om als team de eindstreep te halen.

Inmiddels is het starten met een sprintje er wel uit en ontwikkelen de kinderen zich op diverse vlakken, want niet alleen wordt de conditie beter, maar ook leren zij energie te verdelen, zich op te trekken aan anderen, maar ook anderen te motiveren, stimuleren en mee op sleeptouw te nemen.

Moe, maar voldaan keren de kinderen terug op school om daar met een gezamenlijk spel het sport en spel uur af te sluiten.

Ter ondersteuning van dit hardlopen, hebben de kinderen allemaal een bidon gekregen van Beweegmakelaar Ridderkerk, waardoor er tijdens en na het hardlopen ‘suikerloos’ gedronken wordt!