Nationale voorleesdagen

Beste ouders/verzorgers,

Wellicht had u het al in de agenda zijn staan, van 20 t/m 30 januari zijn het de “nationale voorleesdagen”.
Tijdens deze dagen worden er normaal tal van activiteiten georganiseerd door de bibliotheek voor kleuters en peuters.
Bij ons op school organiseren we altijd activiteiten voor de hele school, omdat voorlezenen voorgelezen worden voor alle leeftijden leuk is!
Ook voor dit jaar hadden we een minidraaiboek klaarliggen met wat leuke activiteiten, voor het geval we volgende week weer naar school zouden mogen. Helaas is dit niet het geval…
De bibliotheek organiseert de voorleesdagen nu online.
Op de site vindt u een aantal leuke voorleesfilmpjes van bekende mensen die een prentenboek voorlezen.
Daarnaast zijn er een top 10 van leuke prentenboeken, 2 online activiteiten en voorleestips te vinden.

Wilt u de komende 10 dagen het thuis (voor)lezen extra stimuleren?

Een aantal activiteiten die wij op school op de planning hadden staan:

– Leerkrachten lezen iedere dag tijdens het eten en drinken voor.
– Bovenbouwkinderen lezen voor bij de onderbouw
– voorleesontbijt –> leerkrachten lezen ‘s ochtends voor tijdens een ontbijtje op school.
– Kinderen in de klas vertellen aan een maatje over hun lievelingsboek en lezen hier een bladzijde uit voor.

Het zou super zijn als het lukt om een aantal van deze activiteiten thuis te organiseren.

Met vriendelijke groet,
Team De Klimop