De Klimop (blijft) in beweging

SocialSchools

Gedurende het hele schooljaar houden we u zover mogelijk op de hoogte wat betreft de ontwikkelingen op gebied van bewegen(d) leren in combinatie met de aanhoudende groei van leerlingen.

De verkochte oude gymmaterialen heeft u zien vertrekken, de nieuwe vloeren in de gang zien komen, de muren in het speellokaal allen geverfd zien worden en de nieuwe gymmaterialen van de kleuters geplaatst zien worden.

Tijdens de studiedag, na de herfstvakantie, is het team aan de slag gegaan met het bedenken en ontwerpen van mogelijke stickers voor op de vloeren en muren ter ondersteuning van het bewegend leren.
Hier hebben we inmiddels een eerste gepersonaliseerd voorstel van ontvangen, waar we komende maand verder mee aan de slag gaan.

Volgende week worden teamleden van ons IKC geschoold in het opbouwen van diverse combinaties met de nieuwe gymmaterialen, zodat de peuters en kleuters weer echt kunnen gaan gymmen in het speellokaal.

Groep 6 heeft de prikborden op de gang gemeten. Deze zullen zeer binnenkort omgevormd worden tot magnetische krijtborden, waar we ook het bewegend leren in de gang verder mee kunnen uitbouwen.

Ook deze kerstvakantie is er niet stil gezeten en de kleuters hebben zojuist de ontdekking gedaan.
De schuur is weg!
(de blokhut aan de zijkant bij de groene speeltuin)
Volgens de kleuters komt dit door een ongevallen boom.
Nu zitten zij niet heel ver bij de waarheid vandaan…
De blokhut is leeggehaald, de sport-en spel materialen voor buiten zijn in de vakantie allemaal opnieuw bekeken, geordend en opgeborgen op een andere plek.
Daarna zijn inderdaad de boom en blokhut weggehaald
Binnenkort meer hierover….