Bewegend leren in groep 3

In groep 3 oefenen we natuurlijk heel veel met leren lezen en rekenen. We kennen bijna alle letters (nog maar 2 te gaan!) en we kunnen ook al heel goed sommen oplossen.

En om het leren nog leuker en effectiever te maken bewegen we er graag bij. Bewegen is gezond, helpt bij het concentreren, zorgt vaak voor meer plezier tijdens de les en uit een aantal onderzoeken blijkt zelfs dat meer bewegen leidt tot betere schoolprestaties. Een win-win-situatie!

In de bijgevoegde foto’s ziet u verschillende activiteiten.
Cadeautjes bezorgen. Leuk met sinterklaas of kerst. Het juiste nummer bij het juiste huis.

Wandel dictee: dictee kaartjes liggen in de klas. Lees het woord, onthou het woord en schrijf hem aan je tafel in je schriftje op.

Zweeds renspel: in de klas en op de gang liggen vragen. Het goede antwoord levert een letter op. Aan het einde kun je van alle letters een zin maken.

Levellezen: na elk rijtje woordjes mag je een level omhoog. Zitten op je stoel, staan, op de tafel zitten en zelfs op de tafel staan.